Poetsj voor gemeenten

Partners in jeugdgezondheidszorg

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de jeugdgezondheidszorg. Daarom hebben zij een belangrijke rol bij het stimuleren van scholen om gezondheidsthema’s op te nemen in het schoolbeleid in samenwerking met partners. Stichting Poets is een goede partner omdat wij verder gaan dan het alleen bevorderen van een gezond gebit. Onze methode past naadloos in een duurzaam gezond schoolbeleid waarbij ouders nauw betrokken zijn. Poetsj helpt ouders en scholen bij het gezond opgroeien van kinderen.

Wie gingen u voor:

Gemeente Amersfoort:
De gemeente onderschrijft nut en noodzaak van het project en ondersteunt de pilot vanuit de gemeente in bestuurlijke zin. Het preventieprogramma Poetsj is opgenomen in het lokale gezondheidsbeleid Amersfoort 2017-2021.

Sjoukje Meeldijk en José Theunisse (Senior beleidsregisseur) – Gemeente Amersfoort:
“Kinderen verdienen een gezonde start, in alle opzichten. Preventieve mondzorg hoort daar gewoon bij. Een gezond gebit voorkomt gezondheidsproblemen, het verhoogt de kwaliteit van leven en geeft meer zelfvertrouwen. En dat begint natuurlijk met goed leren poetsen en weten dat dit belangrijk is. Poetsj biedt daar een hele mooie vorm voor aan. Kindvriendelijk, dichtbij, samen met de ouders en scholen. We wensen ieder kind toe om op deze manier te leren poetsen!”

Wethouder Tiggelaar – Gemeente Amersfoort:
“Poetsj gaat verder dan het op een efficiënte wijze bevorderen van een gezond gebit. Het past ook in een duurzaam gezond schoolbeleid waar ouders nauw bij betrokken zijn.”

Poetsj als partner?

Maak een afspraak met Poetsj en ontdek hoe wij gemeenten en scholen ondersteunen op het gebied van jeugdgezondheidszorg. Laat uw gegevens achter via ons contactformulier onderaan deze pagina of bel ons direct op 06 53 682 195.

Voordelen van Poetsj

Poetsj draagt bij aan het terugdringen van gaatjes en goede mondzorg
Poetsj helpt kinderen gezonde keuzes te maken
Poetsj laat gezonde kinderen beter leren en minder verzuimen
Poetsj verkleint de gezondheidsverschillen tussen kinderen
Poetsj verhoogt de ouder-betrokkenheid en verbindt school, ouder en kind
Poetsj geeft scholen de mogelijkheid om zich extra te profileren

Contact opnemen

Maak een afspraak met Poetsj en ontdek hoe wij gemeenten en scholen ondersteunen op het gebied van jeugdgezondheidszorg. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel ons direct op 06 53 682 195.

Contactformulier Gemeenten