Poetsj voor ouders en kinderen

Gezond opgroeien

Iedere ouder wil het beste voor haar of zijn kind, dat is helder. Over zaken als veiligheid, een goede opleiding en genoeg ruimte om te spelen heeft niemand een discussie. En dan natuurlijk een goede gezondheid. De nummer één. Wist je dat goede mondzorg de basis legt voor gezond opgroeien? Een gezond gebit op jonge leeftijd voorkomt andere gezondheidsproblemen op latere leeftijd.

Wist je ook dat pijn als gevolg van gaatjes en tandvleesproblemen kan leiden tot mindere schoolprestaties en verzuim? Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zet stichting Poetsj zich in voor het beter leren poetsen voor kinderen en het napoetsen door de ouders. Daar hebben wij de hulp van de ouders bij nodig. Jonge kinderen beschikken nu eenmaal nog niet over de fijne motoriek die nodig is om goed te poetsen.

Gratis mondzorg

Kinderen gaan steeds minder naar de tandarts en de mondhygiënist voor een periodieke controle. Dat terwijl mondzorg voor kinderen tot 18 jaar gratis is. Veel kinderen zien pas een tandarts als ze last hebben van een gaatje in tand of kies. En dat is gewoon te laat. Met goed tandenpoetsen kan zo’n gaatje voorkomen worden.

Poetsj heeft een methode ontwikkeld om kinderen te helpen met goede mondzorg. Dat doen we door hen, samen met de basisschool en de ouders, goed te leren poetsen. En ook deelname aan het Poetsj-programma kost helemaal niets! Ook geen eigen risico. Zelfs de materialen als tandenborstels en bekers verzorgen wij.

Poetsj helpt de mond gezond te houden!

Poetsj geeft met Poets-juffen en -meesters individuele poetsles aan kinderen op de basisschool. Dat doen we op een speelse manier. Wij leren kinderen individueel 4-6 keer per jaar hun mond gezond te houden door goed te poetsen. Daarbij hebben wij natuurlijk ook veel aandacht voor eten en drinken. Poetsj helpt bij het gezond laten opgroeien van kinderen.

Hoe kun jij jouw kind helpen beter te poetsen?

Alle deelnemende kinderen en hun ouders krijgen toegang tot een persoonlijke en beveiligde web pagina. Daar kun je zien hoe goed jouw kind poetst. Bovendien geeft de Poetsj-juf of -meester jou een persoonlijk poetsadvies om jou te helpen om samen met jouw kind goed te poetsen.  Met een plaatje van het gebit laten we zien welke tanden en kiezen al gewisseld zijn, waar goed wordt gepoetst en welke tanden en kiezen extra aandacht nodig hebben. Belangrijk hierbij is dat wij jou helpen “na te poetsen”. Kinderen in de basisschool leeftijd hebben nog niet de fijne motoriek om echt heel goed te poetsen. Samen poetsen, ook wel weer een leuk moment.

Poetsen is zo makkelijk nog niet: Tips over goed tandenpoetsen, Poetsj geeft ze jou.

Poetsj op de basisschool van jouw kinderen?

Vind je Poetsj een goed initiatief, maar komt Poetsj nog niet op de school van jouw kind? Praat dan eens met de oudercommissie of de directie van de school. Wij zijn er voor elke basisschool in Nederland. En, vergeet niet, Poetsj is gratis.

Voordelen van Poetsj

  • Poetsj leert jouw kind goed poetsen
  • Poetsj leert jou beter napoetsen
  • Poetsj betrekt jou actief bij de basisschool en het programma
  • Poetsj signaleert vroegtijdig gaatjes bij jouw kind
  • Poetsj is gratis

Voordelen van Poetsj

Poetsj draagt bij aan het terugdringen van gaatjes en goede mondzorg
Poetsj helpt kinderen gezonde keuzes te maken
Poetsj laat gezonde kinderen beter leren en minder verzuimen
Poetsj verkleint de gezondheidsverschillen tussen kinderen
Poetsj verhoogt de ouder-betrokkenheid en verbindt school, ouder en kind
Poetsj geeft scholen de mogelijkheid om zich extra te profileren

Contact opnemen

Wil je meer weten, of heb je zelf een idee waarover je met ons van gedachten wilt wisselen? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Contactformulier