Poetsj voor scholen

De Poetsj-methode

Kinderen gaan steeds minder naar de tandarts en de mondhygiënist voor een periodieke controle. Een flinke groep gaat pas als er al een gaatje is. Voorkomen is beter dan genezen. Maar veel ouders weten niet hoe je je mond echt gezond houdt. En dat goede mondzorg zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van hun kind. Ook het feit dat mondzorg voor kinderen gratis is, is bij veel ouders niet bekend. Er is dus werk aan de winkel om dit te veranderen.

Stichting Poetsj heeft een methode ontwikkeld die op basisscholen, op een speelse manier, de mondzorg te verbetert. Wij geven op school 4-6 keer per jaar individuele poetsinstructie door een mondhygiënist. Deze Poetsj-juffen en -meesters geven, naast de poetsinstructie, ook voorlichting aan kinderen en ouders over het belang van goede mondzorg en een gezonde levensstijl.

Uit onderzoek blijkt dat individuele poetsinstructie goed werkt, in tegenstelling tot  eenmalige klassikale voorlichting. Bovendien betrekt Poetsj ouders actief bij het programma. Dit doen wij met een persoonlijke en beveiligde web pagina. Hierop kunnen ouders de resultaten van de Poetsj-lessen volgen en met deze informatie hun kind helpen met poetsen en, heel belangrijk, napoetsen.

Voor ouders en school zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan Poetsj!

Poetsj in actie

Op een Poetsj basisschool krijgen kinderen 4-6 keer per jaar individuele poetsinstructie door de Poetsj-juf of -meester. Dit duurt ongeveer 5 minuten per kind. De scholen bepalen zelf waar en wanneer de instructie wordt gegeven. De speciale Poetskast is mobiel en neemt weinig plaats in.

De lessen worden niet onderbroken. De kinderen worden namelijk één voor één uit de groep gehaald en keren na de instructie weer terug in de klas. Ervaring leert dat kinderen de Poetsj-les als een prettige onderbreking van de schoolroutine ervaren.

Voor de instructie gebruikt de Poetsj-juf voor ieder kind een eigen beker met een eigen tandenborstel. Afhankelijk wat kinderen thuis gebruiken is dat een normale tandenborstel of een elektrische tandenborstel.

Poetsj brengt kinderen, ouders en school samen voor gezond opgroeien.

Poetsj op uw school?

Wil jouw school samen met Poetsj werken aan gezond opgroeien! Wij informeren schoolleiders graag over de Poetsj-methode. Maak nu een afspraak via het contactformulier of bel ons direct op 06 53 682 195.

Voordelen van Poetsj

Poetsj draagt bij aan het terugdringen van gaatjes en goede mondzorg
Poetsj helpt kinderen gezonde keuzes te maken
Poetsj laat gezonde kinderen beter leren en minder verzuimen
Poetsj verkleint de gezondheidsverschillen tussen kinderen
Poetsj verhoogt de ouder-betrokkenheid en verbindt school, ouder en kind
Poetsj geeft scholen de mogelijkheid om zich extra te profileren

Contact opnemen

Wil jouw school samen met Poetsj werken aan gezond opgroeien! Wij informeren schoolleiders graag over de Poetsj-methode. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel ons direct op 06 53 682 195.

Contactformulier Scholen