Onze Poetsj-kast

De Poetsj-kast

Onze Poetsj-juffen en -meesters maken bij de individuele poetsinstructie gebruik van de Poetsj-kast. Op iedere deelnemende basisschool plaatsen wij kosteloos een Poetsj-kast. Dit is een verrijdbare en afsluitbare unit die weinig ruimte in beslag neemt. Na gebruik kan de kast eenvoudig worden weggezet in de ruimte waarin ze wordt gebruikt of een andere ruimte. Hierdoor blijft de Poetsj-ruimte ook voor andere doeleinden beschikbaar.

In de kast zit, onder andere, een kraan met spoelbak, een spiegel, een papier dispenser, stopcontacten, ruimte voor een laptop of tablet en (afhankelijk van de grootte van de school) voldoende ruimte voor de individuele bekers van de kinderen met hun eigen tandenborstel of opzetstuk. Kortom, alle zaken die de Poetsj-juf of -meester nodig heeft om kinderen goed te leren poetsen.

De Poetsj-kast voldoet uiteraard aan alle richtlijnen met betrekking tot de hygiënische regelgeving voor handelingen in de mondzorg.

Voorbereid op de toekomst

Gezond opgroeien stopt niet bij goed poetsen alleen. Wij zien allerlei ontwikkelingen in de gezondheidszorg voor kinderen waarin de Poetsj-kast een rol kan spelen. Innovatieve ontwikkelingen als gamification, nieuwe slimme toepassingen, internet of things etc. Op deze en nog veel meer ontwikkelingen hebben wij de Poetsj-kast alvast voorbereid. Wil je hier meer over weten, of heb je zelf een idee waarover je met ons van gedachten wilt wisselen? Neem dan contact met ons op.

Voordelen van Poetsj

Poetsj draagt bij aan het terugdringen van gaatjes en goede mondzorg
Poetsj helpt kinderen gezonde keuzes te maken
Poetsj laat gezonde kinderen beter leren en minder verzuimen
Poetsj verkleint de gezondheidsverschillen tussen kinderen
Poetsj verhoogt de ouder-betrokkenheid en verbindt school, ouder en kind
Poetsj geeft scholen de mogelijkheid om zich extra te profileren

Contact opnemen

Wil je meer weten, of heb je zelf een idee waarover je met ons van gedachten wilt wisselen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel ons direct op 06 53 682 195.

Contactformulier