Kinderen leren dat zelfzorg je gezondheid beïnvloed.

Het is gratis, eenvoudig, én nog leuker:
wij geven jouw school iets terug.

Stichting Poetsj geeft aan kinderen op de basisschool 4 tot 6 keer per jaar gratis individuele poets-instructies. Wij hebben maar één doel, de gezondheid van kinderen verbeteren en dat begint bij goede mondzorg. Wist je dat goede mondzorg, behalve kiespijn, ook gezondheidsproblemen op latere leeftijd kan voorkomen?

Gratis? Hoor ik jou denken…. hoe werkt dat dan?

Wij verzorgen alles voor jouw school, zoals het plaatsen een mobiele poets-unit: De Poetsj-kast met de grootte van een gemiddelde kledingkast. Ook geven onze gecertificeerde Poetsj-juffen individuele poetsinstructies. De declaratie van de instructies doen wij voor jullie en de ouders, bij de zorgverzekeraar. En omdat wij zo efficiënt kunnen werken (geen dure tandartspraktijken) kunnen wij dat allemaal gratis voor jullie doen.

Dus wij hoeven echt niets te doen?

Nou, dat is niet helemaal waar. Wij vragen jullie mee te helpen om de toestemming te krijgen van de ouders om hun kinderen aan het het programma deel te laten nemen. En we zoeken samen naar een een mooi plekje voor de Poetsj-kast. Dat is alles.

En, oh ja, wij verstoren de lessen niet, omdat wij een “tikkertje” systeem gebruiken. Wat dat is? Dat leggen wij uit op onze website poetsj.nl waarop je nog veel meer informatie vindt over Poetsj, ons programma en de wetenschap achter Poetsj.

Waarom zou onze school mee moeten doen?
We hebben het al druk genoeg.

Ja, dat snappen wij volledig. Daarom nemen wij jullie bijna alles uit handen.

  • Wist je dat 850.000 kinderen nooit naar de tandarts gaat? Dat loopt op tot 1:3 in achterstandswijken. En goede gezondheid begint bij goede mondzorg. Jouw school kan daarom aan de gezondheid van de kinderen een belangrijke bijdrage leveren en in jouw wijk het verschil maken.
  • Hebben wij al gezegd dat ouders heel enthousiast zijn over ons programma en dat wij bij deelnemende scholen een toename zien van ouderbetrokkenheid bij de school van hun kinderen?
  • Zelfzorg is een actueel thema. Pak het daarom nu op en maak de invloed van zelfzorg op je gezondheid nog duidelijker.
  • En nogmaals, het is helemaal gratis, tot en met de bekers en tandenborstels voor de kinderen aan toe.

Jullie zeiden iets over teruggeven, wat bedoel je daar mee?

Precies zoals wij dat zeggen. Op basis van het aantal kinderen dat deelneemt aan het programma en de frequentie van de poetsinstructies reserveren wij een bedrag per kind. Dat kan aardig oplopen en aan het eind van het jaar gaan wij daar iets leuks voor doen voor jouw school. Wij geven geen cash geld*, maar luisteren liever naar jullie wensen. Dat kan van alles zijn, van nieuwe tablets tot een bijdrage aan een schoolreisje (veel ouders kunnen dat niet meer betalen) of lesmateriaal. Hoeveel dat is? Dat kunnen wij nu nog niet zeggen. Maar op basis van jullie gegevens kunnen wij in een gesprek wel een indicatie geven.

* Volgens het convenant “scholen voor primair en voortgezet onderwijs en sponsoring”

Klinkt het goed!

Eenvoudig en gratis een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van jouw kinderen op jouw school? Neem dan contact op met Jaco via mail: jaco@poetsj.nl of mobiel: 06 31 954 799 en  maak een afspraak. Dat kan persoonlijk of via een videocall, wat voor jou het beste voelt.

Wil je toch eerste meer informatie? Lees meer op poetsj.nl, volg Poetsj op de social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte.

En, we gaan iets terugdoen, beloofd is beloofd.

Tot snel, en tot die tijd, blijf zelf ook goed poetsen hé.